3 ägg
1 banan
1/2 dl kokosolja
1/2 dl kokosmjölk
1 dl kokosmjöl
1 dl riven kokos
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 tsk bakpulver
Lite salt
1/2 tsk kardemumma
Några blåbär att trycka ner i muffinsen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält
kokosoljan. Mosa bananen, häll på äggen och vispa det pösigt. Tillsätt
kokosolja och koksmjölk. Blanda alla torra ingredienser i en egen skål.
Vispa samman de torra ingredienserna med ägg- och banansmeten. Häll
smeten i muffinsformar och toppa med kokosflingor. Tryck ner några
blåbär i varje muffins. Grädda i minst 15 minuter.
4-6 portioner
2 msk sötmandel
2 ägg
1/2 dl flytande honung
250 g keso (mini)
1 tsk kanel
2 msk vetemjöl
1 !72 dl mjölk
2-3 äpplen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka mandeln fint. Vispa ihop ägg och honung. Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en form. Skala och klyfta äpplena och lägg dem sedan i formen. Sätt in formen i ugnen i 40 minuter.
Tips: Kakan är god att servera ljum och gärna med kvarg eller kesella (vanilj)
2 dl maizena majsstärkelse
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl rapsolja
21/2 dl kokande vatten
Flingsalt
Så här gör du:
Blanda alla torra ingredienser, häll sedan i olja och det kokande vattnet. Rör om!
Bred ut massan tunt på en plåt med bakplåtspapper. Gör brytskåror i degen. Strö över rikligt med flingsalt.
Grädda i minst 1 h i 150 grader.
4-6 portioner
3 mogna avokado
1,5 dl kakao
0,5 dl vatten
drygt 1dl honung
1 citron
Bär tillservering, tex. björnbär eller hallon
Så här gör du:
Skala och kärna avokadorna. Lägg allt i en skål tillsammans med kakao, vatten och ca 1 dl honung.
Mixa till en jämn smet och smaka av med en pressad juice från citronen. Smaka av bären med honung.
Servera i små koppar och toppa med bären.