4 portioner
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk kikärtor, 400 gram
1/2 dl fint hackad persilja
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk spiskummin
mjöl att rulla smeten i
3 msk rapsolja till stekning
Så här gör du:
Skala och hacka löken. Pressa vitlöken. Låt kikärtorna rinna av. Mixa alla ingredienser till en jämn smet. Tillstätt lite mjöl vid behov. Forma bollar och rulla i lite vetemjöl. Stek bollarna i rapsolja i 5-7 minuter.
4 portioner
400 g kycklingfilé
2 gula lökar
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek
2 dl créme fraiche med smak av tomat och basilika
4 stora eller 8 mindre tortilla bröd
2 dl riven ost (mager)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 225 grader.
Strimla kycklingen och hacka löken. Bryn allt i en stekpanna. Krydda med salt och sambal oelek, Rör ner créme fraiche och låt allt koka ihop i någon minut. Fördela röran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem på ett ungssäkert fat. Strö över ost. Gratinera i 10-15 minuter.
2 portioner
2 Kycklingfiléer
2 dl couscous
1 avokado
5 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
olivolja till stekning
Sås:
1 burk lätt-créme fraiche
2-3 msk sweet hot chilisås
1 krm salt
Ev peppar
Så här gör du:
Strimla kycklingen och stek i
olivolja tillsammans med vitlök (krossad) Strimla paprika och purjolök,
lägg i stekpannan tillsammans med kycklingen. Tillaga couscous enligt
hänvisningarna på förpackningen. Låt den sedan steka med övriga
ingredienser ett par minuter. Tillsätt sist avokado delad i mindre
bitar. Servera med såsen.
4 portioner
400 g fransyska
2 dl
vatten
1 köttbuljongtärning
2 msk soya
2 gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl
lätt creme fraiche
Rivet skal från ½ citron
2 msk fransk senap
1 dl
hackad persilja
Så här gör du:
Strimla köttet. Koka upp vatten, buljong och soya. Lägg i
köttet och låt koka tills det är mört, ca 45 min.
Tillsätt hackad lök, pressad vitlök, creme fraiche,
citron och senap.
Koka i 5 min utan lock. Red av om du vill ha en tjockare
sås.
Strö över persilja och servera med fullkornsris eller
potatis.
6 portioner
6st kycklingfiléer(125 gram/filé)
1 msk olivolja
1tsk curry
1-2 vitlöksklyftor
1 burk kokosmjölk (lätt)
2 dl naturell mild yoghurt 3%
1 tsk maizena
1 hönsbuljong
1 burk minimajs (ca 425 g)
1 röd paprika
Så här gör du:
Stek kycklingen salta, peppra och lägg i en ugnsform. Strimla paprika, skala äpplena och fräs de tillsammans med minimajsen och lägg allting över kycklingen.
Fräs vitlök och curry i olja i en vid kastrull och lägg i buljongtärningen. Häll över kokosmjölk, naturell yoghurt som är utblandad med maizena (så det inte skär sig). Koka upp. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer buljong.
Servera med råris.