Lunch

Broccoli- och skinkpaj

4 portioner

Pajskal:
1,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
50 g margarin
75 g lättkesella

Fyllning:
250 g broccoli
150 g rökt skinka
3 ägg
3 dl mjölk
75 g riven ost (17% fett)
1 tomat
1 msk hackad basilika
Salt och peppar

Så här gör du:
Finfördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta ihop allt till en deg. Lägg degen i kylskåp ca 30 minuter.
Dela broccolin och skär skinkan i små kuber. Skiva tomaten och riv osten.
Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter i ugnen på 200 grader. Sänk därefter värmen till 175 grader och lägg broccoli och skinka i botten på det förgräddade pajskalet. Strö över ost. Vispa samman ägg och mjölk, salt och peppar och häll blandningen över broccoli och skinkan. Fördela basilikan och tomatskivorna ovanpå.
Grädda pajen i 45 minuter.

Matmuffins och veckosallad

6- 8 stora muffins

50 gram margarin
1,5 dl mjölk
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1,5 tsk
100 gram fetaost i tärningar
1/2 dl färsk hackad basilika eller 1 tsk torkad.
1/2 tsk salt
8 cocktailtomater

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarin och tillsätt möjlk. Vispa äggen ordentligt och tillsätt margarin och möjlkblandningen. Rör ner mjöl och bakpulver, vispa till en jämn smet. Häll upp smeten i muffinsformar och toppa med små tomater. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Veckosallad:
0.8 dl vinäger
1 dl rapsolija
1/2 kg vitkål
1/2 kg morot
1 liten purjolök
1 röd paprika

Blanda vinäger, olja och häll det över blandningen med de rivna morötterna och vitkålen samt purjolöken och paprikan som du strimlat. Förvara i tättslutande burk i kylskåp.

Kycklingkebab med sesambröd, yoghurt och grönsaker

2 portioner

2 sesambröd
400 g kycklingfilé
1 tsk kanel
1 tsk korianderpulver
1 tsk kummin
2 tsk sambal oelek
1 msk olivolja
Salt och peppar

 Vitlöksyoghurt:
1 dl lättyoghurt naturell
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar

 Grönsaker:
Skivad lök
Skivad tomat
Skivad gurka
Strimlad sallad
2 feferoni